החלטתם להתגרש?
רוצים להימנע מהליכים בבית משפט?
רוצים לחסוך אנרגיות נפשיות, זמן וכסף?
חשוב לכם שילדיכם ירגישו מוגנים ובטוחים למרות הגירושין?
מעוניינים לשמור על תקשורת הורית תקינה?
אל תרוצו לבית המשפט!
יש לי את היכולת לעזור לכם להתגרש בדיאלוג ובהסכמה.
במהלך השנים ערכתי לזוגות רבים הסכמי גירושין הוגנים תוך שמירה על צורכיהם וטובת הילדים. הבנתי כמה חייבים לשמור על הילדים בתקופה זו, כמה חשובה ההקשבה זה לזה וכמה יצירתיות נדרשת במציאת פתרונות. אני מאמינה כי זוגות שיצאו בתחושה של הסכם הוגן, יישמו אותו ויימנעו מקונפליקט בהמשך.
לגישור אני מביאה איתי ניסיון רב עם משפחות במשבר הגירושין.
במידת הצורך, אני משלבת בהליך הגישור מיומנויות טיפוליות כדי לקדם את התהליך.
מהו גישור?
גישור הינו הליך ישוב סכסוכים בהסכמה ובהדברות כחלופה להליך משפטי. מטרתו לגשר על המחלוקות בין הצדדים ולהגיע לפתרון מוסכם. הגישור יעיל מאוד לפתרון סכסוכים משפחתיים ולזוגות המעוניינים להתגרש ללא מאבק משפטי .
ההליך הינו ממוקד, יעיל וחסכוני. בתום הגישור, ההסכם מנוסח משפטית, ועם קבלת תוקף של פסק דין הינו מחייב.
גישור בגירושין הינו תחום ייחודי המחייב התייחסות לא רק לאספקט המשפטי והכלכלי אלא גם לאספקט הרגשי. תהליך הגירושין רווי כאב, מטענים רגשיים וניגודי אינטרסים, שבמהלכו אתם נדרשים לקבל החלטות משמעותיות לגביכם ולגבי הילדים בתחומים שונים (כמו: רכוש, מזונות, גידול ילדים).הבנת המשבר והשלכותיו על הילדים חשובה מאוד להליך הגישור ולמניעת הסלמה.
בעיני, מטרת הליך הגישור אינו רק עריכת "הסכם גירושין", אלא גם לעזור לכם לצלוח את המשבר באופן האופטימלי, כך שתוכלו לפתוח דרך חדשה ומערכת יחסים תקינה כהורים בהמשך.
במסגרת הגישור אני מסייעת לכם לבנות הסכם הוגן המותאם לצורכיכם ולצורכי הילדים, תוך התייחסות מיוחדת לבניית הורות לאחר הגירושין, וזאת על מנת למזער הפגיעה בילדים. התהליך נעשה באווירה תומכת, המעודדת כבוד הדדי, שתוף פעולה ויצירתיות בפתרון קונפליקטים.
איך מתנהל הגישור?
פגישות הגישור מתנהלות באווירה המאפשרת דיאלוג. הן כוללות פגישת היכרות ובניית חוזה עבודה, הבנת מהות המחלוקת, הגדרת הנושאים להסכם, הבנת הצרכים והרצונות של כל אחד, העלאת אופציות לפתרון המחלוקת, ומו"מ לקבלת החלטות וגיבוש הסכמות. הפגישות הן גם משותפות וגם אישיות.
מתי כדאי לפנות לגישור?
* כאשר אחד מבני הזוג מעוניין בגירושין והשני לא
* כאשר בני הזוג החליטו להיפרד, כשיש נושאים במחלוקת והם אינם מעוניינים בהליך משפטי
* כאשר בני הזוג מעוניינים להגיע להסכם הוגן, בו יהיה ביטוי לצרכים שלהם ומחליטים לנהל זאת בשליטתם
* כאשר בני הזוג מעוניינים שהכסף יישאר במסגרת המשפחה ולא בידי עו"ד
*כשרוצים חסכון בזמן ובכסף
* כאשר עורכי הדין לא מצליחים להידבר ביניהם
* במקרים שיש מחלוקת חלקית ונקודתית, המעכבת הסכם כולל ומלא